duminică, 21 decembrie 2014

Poveste de Crăciun

Clubul Condeielor Parfumate sărbătoreşte Crăciunul cu un tabel plin de "poveşti clasice, parfumate cu iarnă".

A mea nu e tocmai clasică, e SF. Şi are, printre cuvinte, parfum de iarnă, de prietenie şi de pace. E tot ce vă pot oferi, nu mă pricep la parfumuri!
A, mai are şi parfum de vechime - e scrisă cu vreo 20 de ani în urmă. A fost citită în emisiunea radiofonică "Viitorul s-a Născut Ieri" (Radio Tineret Focşani), în decembrie 1996, a apărut, sub titlul "Poveste pentru luare aminte" în Telegraful (periodic editat de trustul TELE’M), Piatra Neamţ, pe 6 februarie 1998, iar acum o puteţi citi fie pe blogul "Floarea de loldilal", fie în volumul "supraVieţuitorii". Vă invit aşadar să daţi un clic pe unul dintre cele două linkuri de mai sus (la alegere, după cum vă place), dacă vreţi să citiţi povestea.

Tot cu parfum de iarnă, vă pot oferi şi două poezii: una se numără printre primele pe care le-am scris, iar cealaltă e povestea mea de dragoste. Le puteţi citi tot dând câte un clic.

Şi, indiferent dacă le veţi citi sau nu, dacă vă vor placea sau nu, vă urez:

CRĂCIUN FERICIT!!!
şi
UN AN 2015 PE PLACUL INIMII FIECĂRUIA!!!


Libertate

Sunteţi liberi să priviţi libertatea cum şi prin ce prismă vă place.

Într-o perioadă în drepturile omului erau pe buzele tuturor, inclusiv pe ale ţiganilor care-şi luau libertatea să se instaleze pe locul tău din tren, eu am privit-o prin prisma unei lumi în care printre drepturile omului se află şi libertatea de a ucide.

Rezultatul, unul şi acelaşi, poate fi citit în volumul supraVieţuitorii sau în Gazeta SF (cu condiţia să daţi un clic pe unul dintre cele două linkuri).

În tabelul lui Eddie găsiţi, tot pe bază de clicuri, alte texte despre libertate.

joi, 4 decembrie 2014

Nu am habar şi tac

Am o poveste-aici de terminat.
Şi altele-ar mai fi de înjghebat.
Prea multe-s de făcut şi... Ce să fac?
Nu ştiu... Nu ştiu... Nu am habar şi tac.